Search for content, post, videos

Cum sa treci mai usor peste ultimele saptamani de sarcina

Mai sunt doar cateva saptamani pana cand tu si bebelusul va puteti privi ochi in ochi. Desi astepti cu nerabdare momentul, aceste ultime saptamani ale sarcinii sunt greu de trecut de orice graviduta.

Picioarele ti se umfla si te dor din ce in ce mai des, ca si spatele, de altfel, din cauza greutatii mari pe care corpul tau trebuie sa o duca. Respiri greu, transpiri mult si obosesti dupa numai 10 m de mers pe jos.

  • Indicat ar fi sa te deplasezi cat mai putin din acest moment si sa lucrezi pe cat posibil stand jos, asta daca nu cumva ai intrat deja in concediu prenatal.
  • Stai cu picioarele sus, de mai multe ori pe zi, pentru cate un sfert de ora. Asta iti va face bine nu doar tie, dar si bebelusului, deoarece invioreaza circulatia sangelui prin placenta si astfel copilul tau va primi mai mult oxigen.
  • In aceasta perioada se observa ca se aduna apa in tesuturi, mai ales in zona pulpelor, la glezne si laba piciorului. De aceea trebuie sa te dezobisnuiesti sa mai stai picior peste picior.
  • Daca tensiunea din picioare devine insuportabila, te ajuta cateva comprese reci aplicate pe pulpe.
  • Daca esti predispusa la formarea de varice, poarta ciorapi protectori, elastici, dar sa-i tragi pe picior dimineata, neaparat inainte de a te da jos din pat.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *