Search for content, post, videos

Cum sa treci mai usor peste depresia postpartum?

Depresia postpartum este una dintre cele mai des intalnite afectiuni, aparute cu preponderenta in primele saptamani dupa nastere.

In cazul in care simti ca o sa cazi in capcanele depresiei postpartum este indicat sa te consulti cu un medic specialist. In majoritatea cazurilor, sentimentul de baby blues este responsabil pentru acest tip de depresie.

Informarea asupra acestui fenomen este esentiala si trebuie realizata in primul rand inainte de nastere. In cazul in care gravida va avea cunostinta despre starile depresiei postpartum va cunoaste cum anume sa depaseasca aceste simptome si mai ales sa ceara ajutorul tuturor celor din jur.

Pentru ca simptomatologia depresiei postpartum sa se imbunatateasca este bine sa ai in vedere o serie de lucruri:

  • ai grija de tine – chiar daca bebelusul are nevoie de prezenta ta mai mereu, nu te suprasolicita. Dormi impreuna cu el, cere sprijinul prietenilor atunci cand simti ca nu mai poti face fata problemelor, nu iti decala programul meselor, plimba-te, mergi la cumparaturi!
  • recunoaste ca ai o problema si cere ajutorul prietenilor – ori de cate ori te afli intr-o perioada fara iesire cere sfatul prietenilor. In cazul in care te vei inchide in tine nu vei face altceva decat sa accentuezi starile depresive. Informeaza-te si vorbeste cu alte mamici care au trecut printr-o situatie asemanatoare tie pentru a vedea cum anume au reusit sa depaseasca aceste probleme!
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *