Search for content, post, videos

Cum sa-ti convingi copilul sa accepte hainele cu care il imbraci

Este foarte important ca hainele pe care le alegem, atat pentru adulti cat si pentru copii, sa ne avantajeze. Din punct de vedere psihologic imbracamintea reprezinta prima conditie pentru a te simti bine in ziua respectiva. Colegii de la nou-nascuti.ro te invata cum sa-ti convingi copilul sa accepte hainele cu care il imbraci.

De multe ori stam in fata sifonierului si ne intrebam ce haine sa purtam. Uimitor este faptul ca si pentru copiii nostri se intampla exact acelasi lucru. Nu putine mamici povesteau despre copiii lor cum au lungi discutii in contradictoriu cand vine vorba de haine, copilul preferand anumite hainute, iar mama recomandandu-i altele.
Este foarte important sa lasam copilul sa aleaga hainele potrivite pentru el din dulapul sau pentru ca nu o face intamplator. Acest lucru, pe langa faptul ca il face mult mai responsabil, in ceea ce priveste deciziile si comportamentul pe care il are, il determina sa fie mult mai atent cu hainele sale in timpul jocului sau in timpul mesei (ca sa nu-si murdareasca tricoul preferat).

Este posibil ca afara sa fie racoare, iar prichindelul tau sa-si doreasca un tricou sau o rochita mai subtire. Decat sa-l descurajam in alegerea facuta prin a interzice categoric sa poarte hainuta respectiva, mai bine il lasam sa se imbrace cu ea, sa iasa putin in curte, sa simta ca ii este frig si sa incepem sa-i povestim despre faptul ca ar putea sa raceasca. Sau sa-i amintim simptomele pe care le-a avut intr-o raceala anterioara sau sa-i dam spre exemplu un prieten de-al sau care a patit la fel. Astfel, va intelege singur de ce este important sa poarte o hainuta mai groasa sau mai subtire dupa caz. Copilul nu trebuie descurajat in actiunile sale.

Prin alegerea hainelor ii cultivam si simtul estetic
Este foarte bine ca atunci cand vrem sa imbracam copilul, sa-i selectam mai multe hainute ca el sa poata alege din ele. In felul acesta el va purta si hainuta corespunzatoare vremii de afara si vom evita si discutiile in contradictoriu. Luam hainutele, le asezam pe pat si spunem “Uite hainutele tale, alege din ele si imbraca-te.”

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *