Search for content, post, videos

Cum sa-l transformi intr-un scolar responsabil?

Multi parinti isi doresc ca propriul copil sa devina un scolar responsabil. Mai ales in primele zile de scoala, lucrurile stau exact invers – copiii ramanand inca nostalgici dupa vremea vacantei, abia incheiate, sau dupa anii atat de liberi ai copilariei.

 

Tocmai de aceea, pentru a-ti transforma copilul intr-un scolar responsabil va trebui sa incerci sa ai in vedere o serie intreaga de lucruri, in asa fel incat, pe parcurs, sa poata exista o apropiere a acestuia de scoala.

 

Institutia de invatamant nu reprezinta pentru cei mai multi dintre copii o distractie, unii dintre ei considerand-o chiar o adevarata povara prin faptul ca dimineata va trebui sa se trezeasca pentru a ajunge la timp pe bancile scolii, dar si pentru ca sunt nevoiti sa invete, sa isi faca lectiile, demonstrand cadrelor didactice si parintilor perseverenta si studiu in invatare.

 

Ei bine, pentru a reusi sa il transformi intr-un scolar responsabil va trebui sa incepi din timp, uneori chiar din varstele fragede. Inca din primii ani ai vietii va trebui sa existe o apropiere a copilului de carte. Pentru a reusi acest lucru parintii vor trebui sa le citeasca cu regularitate povesti copiilor, mai ales inainte de culcare.

 

Unii dintre copii cunosc care sunt regulile de caligrafie inca din anii gradinitei, asa ca, acomodarea acestora cu scoala va fi mult mai usoara.

 

Continuarea pe bebelu.ro

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *