Search for content, post, videos

Cum sa iti ajuti copilul la scoala?

Scoala poate reprezenta pentru cei mai multi dintre copii o adevarata provocare, dar si un mediu stingher in care nu se va putea descurca de unul singur. Va avea nevoie, cu siguranta, cel putin in primii ani ai vietii de scolar de ajutorul tau, in calitate de parinte.

Discutiile dese nu fac altceva decat sa ii asigure celui mic suportul de a se adapta la scoala. Cu ajutorul lor, parintii vor putea sa isi dea seama cum anume se descurca copilul la scoala si care sunt problemele pe care acesta le intampina cel mai adesea.

In primul an de scoala copilul se va putea confrunta cu problemele de integrare. Colectivul prea numeros de elevi s-ar putea sa il copleseasca, mai ales atunci cand temperamentul copilului este unul intrinsec, usor timid. Pentru a-l ajuta sa se acomodeze cu colegii de clasa parintii vor trebui sa il incurajeze sa isi faca prieteni si chiar sa realizeze anumite evenimente venite in sprijinul consolidarii relatiilor de prietenie dintre elevi. Il vor putea serba, avandu-i ca invitati pe colegi, vor putea solicita cadrelor didactice efectuarea unor excursii de grup, etc.

Discutiile cu invatatoarea trebuiesc sa aiba o anumita regularitate in asa fel incat parintii sa isi poata da seama de evolutia copilului. Cu toate acestea, nu este recomandat ca astfel de discutii cu cadrele didactice sa aiba loc zilnic, insa este de preferat ca macar lunar sa poata exista un dialog intre parinti si cadrele didactice.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *