Search for content, post, videos

Cum sa gestionezi eficient crizele de isterie ale copilului?

Modul in care ar trebui sa gestionezi crizele de isterie ale copilului depinde in mare masura de atitudinea ta.
Cu siguranta, in primii ani ai vietii fiecare dintre noi ne-am dorit, mai mult sau mai putin, o anumita jucarie sau un anumit obiect vestimentar. Tocmai din cauza acestui lucru am reactionat intr-un mod suparator pentru parinti, neintelegand de ce anume nu putem avea ceea ce ne dorim, intr-un termen atat de scurt.

Crizele de isterie ale copilului sunt destul de comune fiecarui parinte. Fie ca este vorba de mersul la cumparaturi ori pur si simplu ca nu vor sa isi faca temele sau responsabilitatile zilnice, orice copil va putea avea astfel de episoade destul de neplacute pentru unii parinti. Chiar daca multi sunt tentati sa ii certe ori sa reactioneze intr-o maniera punitiva, mai putin placuta pentru cei mici, in realitate psihologii considera ca o astfel de situatie poate fi rezolvata destul de usor, cu mult calm si rabdare.
Corectarea comportamentului copilului devine o necesitate mai ales atunci cand crizele de isterie ajung sa fie din ce in ce mai frecvente. Cu toate acestea, nu se recomanda ca parintii sa reactioneze intr-un mod violent si nici sa isi pedepseasca copiii foarte aspru. Poate fi considerata o metoda eficienta de corectie aplicarea unei pedepse usoare.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *