Search for content, post, videos

Cum poti sa recunosti cel mai usor urmatoarele boli ale bebelusului tau

Copiii pot sa spuna sau, cel putin, sa-i indice ce-i doare sau ii deranjeaza pe la aproximativ 4 ani. Pana la aceasta varsta parintii trebuie sa fie foarte atenti cu ei si sa afle ce ii doare sau ce ii deranjeaza pentru a-i putea pastra sanatosi si puternici.

Parintii nu trebuie sa se bazeze doar pe leacurile mostenite de la parinti sau pe vorbele batranilor, ci sa mearga cu copilul la medicul pediatru, daca observa ca sunt anumite probleme cu bebelusul lor. De obicei sunt patru afectiuni care cauzeaza durere si disconfort copilului dumneavoastra.

Aparitia primilor dintisori poate fi o experienta foarte neplacuta pentru parinti, dar mai mult pentru bebelus. Eruptia dentara poate incepe chiar si la varsta de 6 luni, iar simptomele pot fi foarte usor recunoscute: stari de febra, agitatie pe timpul noptii, subfebrilitatea si inflamatia gingiilor. Copilul va plange mai des si-si va introduce degetele mai des in gurita. Parintii pot folosi geluri calmante, insa trebuie sa mergeti cu el la medic.

Otita este dezvoltata cu usurinta de copiii pana-n trei anisori, asa ca trebuie tratata de urgenta pentru ca poate duce la pierderea acuitatii auditive. Poate fi remarcata cu usurinta datorita unor secretii care se scurg din urechi, starile de nervozitate si tendinta de a duce mana la locul care ii supara.

Durerile de gat si cap si sunt de asemenea probleme ce pot fi tratate si remarcate cu usurinta, asa cel mai bine este sa mergeti periodic cu copilul la un control de specialitate.

<

1 comment

  • <cite itemprop="author">Mason Storm Dan Pintican</cite>

    MA BUCUR CA ACEST ARTICOL SE ADRESEAZA AMBILOR PARINTI….NU DOAR MAMELOR….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *