Search for content, post, videos

Cum poti ajuta copilul atunci cand are colici!

Atunci cand bebelusul tau plange, are dureri abdominale, este agitat, este posibil ca acesta sa aiba colici.

Nu este un lucru obligatoriu ca bebelusul tau sa acuze dureri de burtica din cauza colicilor, insa rareori am auzit de mamici norocoase care nu au avut parte de colici in viata bebelusului lor.

Unul din cinci bebelusi acuza dureri de burtica sau mai bine spus, are colici. Aceste simptome apar mai ales din a sasea saptamana de viata. Cu totii am auzit de ele insa prima criza de colici e cea care te sperie cel mai tare.

Nu sti ce sa faci sa alini suferinta bebelusului tau si cel mai recomandabil ar fi sa iti suni pediatrul pentru ca acesta sa iti spuna ce pasi trebuie sa urmezi.

Exista multe teorii despre cauza aparitiei colicilor si despre diminuarea lor. Din pacare nu exista un tratament rapid pentru calmarea colicilor, pentru diminuarea durerilor abdominale.

Exista alimente nerecomandate in timpul alaptarii deoarece sunt suspectate ca ar declansa colicile bebelusului. Se spune ca ceea ce mananca mama trece in laptele care serveste ca hrana bebelusului.

Pe lista alimentelor interzise in perioada alaptarii se afla: varza, broccoli, mazarea si aproape toate condimentele.

Se spune ca daca il legeni, ii canti sau il scoti la plimbari scurte pe cel mic, durerile abdominale scad in intensitate.

Pentru calmarea colicilor sunt folositoare ceaiurile de musetel insa trebuie sa fi atenta la cantitatea administrata si trebuie neaparat sa consulti medicul pediatru inainte de ai administra bebelusului ceaiuri de plante.

La fel de eficiente s-au dovedit si calatoriile cu masin. Ele fiind ca un medicament eficient deoarece cei mai multi dintre bebelusi adorm la un sfert de ora dupa ce au fost pusi intr-un scaunel confortabil de masina si plimbati pe patru roti. 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *