Search for content, post, videos

Cum iti fereste alaptarea nou-nascutul de pericolele imbolnavirii?

Nu de putine ori ati auzit probabil ca alaptarea reprezinta cel mai pretios cadou pe care i-l poti face nou-nascutului inca din primele clipe de viata. Intr-adevar, alaptarea reprezinta o investitie majora in sanatatea nou-nascutului, un mod prin care cel mic va fi ferit pe cat posibil de pericolele imbolnavirii.

“Alaptarea reprezinta primul vaccin natural al nou-nascutului, fiind ferit de pericolele imbolnavirii. Cu ajutorul alaptarii, nou-nascutul va reusi sa fie protejat in fata celor mai grave afectiuni, beneficiind de o imunitate mult mai puternica”, a precizat Andreea Manea, consilier international in alaptare.

Medicii pediatri si neonatologi sunt de parere ca orice mamica va trebui sa insiste asupra acestui moment, indiferent daca alaptarea nu apare imediat dupa nastere. Se poate spune ca prin punerea nou-nascutului la san, glandele mamare vor fi stimulate, producand astfel cantitatea de lapte matern de care are nevoie cel mic pentru a se hrani.

Beneficiile alaptarii sunt destul de numeroase, pericolele imbolnavirii la varste atat de mici fiind destul de redus. Cu alte cuvinte, nou-nascutul care va fi alaptat la san inca din primele clipe de viata va capata o imunitate destul de puternica, ajutandu-si astfel organismul in fata unor afectiuni care i-ar putea pune sanatatea in pericol.
Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea pentru o perioada de minim sase luni, urmand ca aceasta sa fie continuata pana la varsta de doi anisori sau poate chiar mai mult.

Iata o parte dintre avantajele laptelui matern:

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *