Search for content, post, videos

Cum il inveti sa-si invinga frica de apa

In cazul copiilor teama de apa este legata de neincrederea fata de tot ce este nou. Este recomandat sa iti obisnuiesti copilul de mic cu apa, astfel incat, pe masura ce creste, sa invete sa se bucure de ea.

Pentru primul contact cu o piscina sau cu apa marii trebuie  aleasa  o ora si un loc unde nu este multa agitatie. Daca vrea doar sa se joace in  nisip, il lasam. Cu timpul, vazandu-i si  ceilalti copii in apa, curiozitatea il va impinge catre aceasta aventura. In niciun caz nu trebuie sa fortam intrarea copilului in apa.

Teama de apa poate fi transmisa chiar de parinti prin felul in care il tin in brate cand intra in apa sau ii striga repetat sa fie atent.  Daca incepe sa planga, nu insistam, iesim si-i spunem ca nu e grav, putem incerca mai tarziu.

Unii copii nu  marturiseasc aceasta frica. Trebuie sa-i ajutam sa se elibereze de aceasta povara si mai ales sa nu dramatizam. Sa vada  la noi o atitudine pozitiva in ceea ce priveste inotul sau simplul contact cu apa. Cu rabdare si perseverenta, incurajarile tale il vor face sa-si depaseasca teama. „Ai sa vezi ca o sa treaca. Si mie mi-era frica atunci cand eram mica, acum vezi ca s-a dus.”

Citeste si :

Cum il inveti sa fie politicos

Cum faci copilul sa indrageasca sportul

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *