Search for content, post, videos

Cum il inveti sa fie politicos

Un copil politicos? Nu, nu este imposibil. Iata cativa pasi simpli pentru a-i invata pe cei mici sa se poarte frumos in societate.

Fii un exemplu

Copiii imita foarte bine comportamentul celor mari. Foloseste intotdeauna cuvintele „te rog” sau „multumesc” cand vorbesti cu ceilalti membri ai familiei sau cand te adresezi copilului. Astfel, va invata cu usurinta formulele de politete.

Explica-i ce inseamna politetea

Foloseste-te de exemple din viata, pentru a-i explica micutului de ce trebuie sa fim politicosi sau ia drept subiect de discutie un program pe care l-ati urmarit impreuna la televizor, dupa care comentati amandoi modul in care s-au comportat personajele.

Copiii trebuie sa fie motivati pentru a face ceva. Iar lauda primita pentru comportamentul politicos e cel mai eficient mijloc, mai ales cand este acordata in public.

Stabileste reguli

Spune-i clar copilului ce pedeapsa il asteapta daca nu le respecta si tine-te de cuvant. Aici trebuie sa tii seama si de varsta lui. Pana la 3 ani poate invata sa salute, sa multumeasca si sa spuna „te rog”. Intre 3 si 5 ani – sa-si ceara scuze cand greseste, sa bata la usa si sa foloseasca batista si abia mai tarziu lucruri mai complicate.

Nu schimba des regulile si asigura-te ca sunt respectate. Daca vei tolera mici abateri, in curand acestea vor deveni obisnuinta.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *