Search for content, post, videos

Cum ajuta soarele la dezvoltarea vorbirii la copii

Vitamina D este sintetizata in prganism in urma expunerii la ultraviolete, motiv pentru care i se mai spune si vitamina soarelui. Vitamina D este cat se poate de importanta pentru gravide, mai ales avand in vedere noile descoperiri in domeniul medical.

 

Astfel, o serie de cercetatori din Australia, de la Institutul de Cercetare a Santatii Copiilor Telethon, au ajuns la concluzia ca un aport insuficient de vitamina Din cele 9 luni de sarcina poate cauza copiilor tulburari de limbaj.

 

Vitamina mai sus mentionata contribuie la dezvoltarea creierului in viata intrauterina, in special a centrului vorbirii. Dr. Andrew Whitehouse a declarat ca in ultimii 20 de ani, nivelul de vitamina D a scazut in randul gravidelor mai ales din cauza ca oamenii petrec din ce in ce mai putin timp in natura, sub razele soarelui. Acest lucru este ingrijorator, pentru ca duce la afectiuni directe asupra copiilor.

 

Aportul poate fi asigurat insa si din dieta, insă numarul alimentelor care contin vitamina D este destul de redus. Galbenusul de ou, pestele si alimentele grase (unt, slanina, carne grasa etc.) sunt principalele surse alimentare.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *