Search for content, post, videos

Copilul unic la parinti

Chiar daca adesea se sustine faptul ca un copil care este crescut singur la parinti va deveni de cele mai multe ori foarte egoist, nedorind sa-si imparta jucariile cu nimeni, fiind poate la fel de rasfatat si alintat, un asemenea argument este adesea contrazis de mai toate studiile realizate in prezent. Un copil crescut singur la parinti se va comporta la fel ca si un copil cu mai multi frati, fie ca este primul, al doilea sau al treilea venit pe lume. Totul va depinde in general de educatia oferita de parinti.

Se spune adesea ca un copil singur la parinti va studia mai bine, punandu-si in valoare intelectul intr-o proportie mult mai mare decat un copil care ca proveni dintr-o familie cu mai multi copii, acesta dorind sa-si multumeasca parintii pentru dragostea oferita.
Chiar daca uneori ti se pare ca te poti ocupa de un singur copil mult mai usor decat a te ocupa de doi copii, in realitate un astfel de lucru este de contrazis. Indiferent de numarul de copii, fiecaruia trebuie sa ii acorzi o anumita atentie, iar in cazul unuia singur, vei opta de cele mai multe ori sa ii consacri mult mai multe ore acestuia si mult mai multa atentie decat daca ai avea doi sau chiar mai multi.

Acordandu-i toata atentia ta, iti poti transforma copilul intr-o persoana care sa fie dependenta de tine pana in ultimile clipe. Nu il vei ajuta, din contra, vei crea un copil alintat, rasfatat, care sa nu isi poata alege de unul singur drumul in viata, avand mai mereu nevoie de sprijinul tau parintesc.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *