Search for content, post, videos

Copilul tau face mofturi la mancare? Serveste-i alimente colorate!

Parintii care nu ii pot convinge pe cei mici sa manance suficient ar trebui sa aleaga alimente cat mai variate, in culori diferite.

Acestia au descoperit ca, spre deosebire de adulti, copiilor le creste pofta de mancare daca au in farfurie alimente colorate, sustin cercetatorii de la Universitatea Cornell pentru Economie Aplicata si Management.

Mai exact, oamenii de stiinta sustin ca platorurile care contin sapte feluri de mancare in sase culori diferite sunt cele care ii fac pe copii sa manance tot ce-si pun in farfurie, asigurandu-le un aport de nutrienti cat mai variat.

Metoda mancarii colorate stimuleaza si pofta de mancare a adultilor. Dar, spre deosebire de copii, oamenilor mari le creste apetitul daca au in farfurie doar trei culori diferite.

Mancarea considerata apetisanta de adulti nu este perceputa la fel si de copii, de aceea ar trebui ca parintii sa le aranjeze copiilor hrana in in farfurie in mod diferit fata de farfuriile proprii fiindca in cazul lor, gustul conteaza mai putin decat aspectul, sustine Kevin Kniffin, coautor al studiului.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *