Search for content, post, videos

Copilul tau este stangaci ? Nicio problema

Multi parinti, educatori si invatatori  considera stangacia copilului o  problema. Dar a fi stangaci nu este defect sau  boala, si nu necesita tratament.

Coordonarea anumitor parti ale corpului este data de emisferele cerebrale. Emisfera stanga controleaza partea dreapta a corpului, iar cea dreapta, partea stanga.

Copiii stangaci sunt coordonati cu preponderenta de emisfera dreapta, asociata cu creativitatea  si cu orientarea in spatiu. Aceasta caracteristica este  nativa, nu dobandita.

Parintii pot observa din primii ani de viata daca copilul lor este stangaci. Se poate observa usor cu ce picior loveste mingea, cu ce ochi priveste printr-un orificiu sau cu ce mana se spala pe dinti.

Micutii fortati de parinti sa manance  sau sa scrie cu mana dreapta pot intampina dificultati de orientare si unele tulburari.  Cei care sunt la scoala  pot fi neatenti la ore, ceea ce atrage si obtinerea unor rezultate slabe la invatatura, pentru ca se vor concentra sa scrie altfel decat e firesc pentru ei. Corectarea ii poate infrana si unele talente artistice.

Daca ambii parinti sunt stangaci, exista o probabilitate de 46 la suta ca si copilul sa fie astfel. Sansele ca un copil sa fie stangaci sunt de 10 pana la 17 la suta atunci cand numai un parinte este stangaci, iar un copil din zece cu parintii dreptaci are sanse de a fi stangaci.

Citeste si :

Nu lasa copilul prea mult la televizor

Copiii singuri la parinti

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *