Search for content, post, videos

Copilul si visele de noapte

Visele reprezinta intamplari imaginare care se petrec in mintea noastra pe parcursul somnului. Chiar daca sunt, de obicei, mult mai frecvente in viata adultilor, pana si copiii pot experimenta astfel de episoade nocturne.

Fie ca surprind episoade pe care le-au parcurs pe parcursul zilei precedente, influentate de o imagine care le-a coplesit memoria ori mici cosmaruri pur si simplu imaginative generate de starea de teama nocturna – toate pot fi la fel de normale. Problema apare atunci cand copilul se trezeste din somn speriat de un vis urat. Parintii nu vor cunoaste cum anume sa ii ajute si cum sa reactioneze in astfel de cazuri.
Potrivit psihologilor, visele urate pot fi generate de spaima nocturna. Teama de noapte ii poate aduce copilului astfel de vise. Tocmai de aceea, incercati sa linistiti copilului, sa il leganati, sa il mangaiati atunci cand observati ca acesta plange in somn. Atunci cand se trezeste, explicati-i faptul ca visul se petrece doar in mintea noastra, ca este ceva ireal, generat de o intamplare pe care am fi putut-o petrece in ziua precedenta.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *