Search for content, post, videos

Copilul meu are un prieten imaginar

Copii au parte de o imaginatie nestavilita avand parteneri de joc ce pot fi reali sau imaginari. Folosesc betele pe post de arme, se transforma in printese si supereroi sau vorbesc cu jucariile din plus care la randul lor le raspund. Acestea sunt doar cateva caracterizari ale unei copilarii obisnuite. Totusi ce se intampla atunci cand puiul tau este convins ca prietenul imaginar exista si nu vrea sa renunte nicicum la el?

De ce isi creeaza copilul tau un prieten imaginar?
Fantezia joaca un rol extrem de important in crearea unui prieten imaginar. Ori de cate ori copilul tau nu isi poate indeplini o dorinta sau nu poate sa faca un anumit lucru, el va apela la imaginatie.
Multi copii isi creeaza un prieten imaginar atunci cand trec printr-o perioada stresantă, cum ar fi venirea pe lume a unui fratior sau tensiuni in familie. Discuta cu el pentru ca in acest mod copilul isi exprima emotiile, temerile si dorintele si se elibereaza totodata de tensiune. La nevoie, un prieten imaginar este la fel de folositor ca unul in carne si oase.

Interesant de stiut este faptul ca fetele isi creeaza prieteni imaginari mai neajutorati decat ele, ca sa poată sa îi ocroteasca si sa ii invete diferite lucruri. In schimb baietii isi creeaza prieteni imaginari mai puternici decat ei, satisfacandu-si nevoia de a se simtii in siguranta. Baietii care au prieteni imaginari puternici se simt la randul lor mai puternici.
Pentru a intelege mai bine comportamentul micutului tau trebuie sa descoperi in primul rand motivul pentru care cel mic si-a creat propriul prieten imaginar. Daca ai gasit motivul aparitiei unui astfel de prieten si vei reusii sa il elimini, vei constata ca si prietenul va disparea incet din viata voastra.
Cand devine prietenul imaginar o problema?

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *