Search for content, post, videos

Copiii singuri la parinti

Copilul singur la parinti este privilegiat? Nu neaparat. Familia ori isi rasfata odorul mult, ori are asteptari prea mari de la el.

Egoist, neadaptat, fragil, imatur.Copilul singur la parinti este inconjurat de o multime de prejudecati.

Dar oare lipsa fratilor sau a surorilor are o atat de mare influenta asupra formarii personalitatii sale, cum am fi tentati sa credem? Probabil modul in care sunt priviti copiii unici se va schimba in scurta vreme, deoarece nu mai sunt deloc o raritate.

Nu il  proteja excesiv

Aflat in centrul atentiei, copilul unic este superprotejat, iar asta ii da un sentiment de siguranta si impresia ca este atotputernic. Desi este eroul familiei, nu are aceeasi dezinvoltura cand se avanta in lumea din afara, pentru simplul fapt ca poate fi criticat. Iar acest lucru ii poate crea un adevarat handicap social si sentimental.

Exigenta cu masura

Parintii care-si protejeaza foarte tare copilul sunt exigenti si au mania controlului. Cel mic poate trai cu impresia ca fericirea parintilor sai tine de el, iar acest lucru poate deveni foarte stresant. Copilul va face tot ce-i sta in putere sa nu-i dezamageasca, desi asta inseamna ca va trebui sa faca lucruri care nu-i plac.

Permite-i sa fie copil

Mama si tata sunt cei cu care se joaca, isi face temele sau cu care discuta. De aceea, copilul este singur  se plictiseste si se maturizeaza mult mai repede. Faptul ca invata cum sa se descurce intr-o lume a adultilor nu inseamna ca se va integra in lumea celor de varsta sa.

Nu-l izola

Crescand singur, copilul nu stie cum sa se comporte in caz de conflict. Fara certurile si impacarile cotidiene fratesti, este dezarmat cand trebuie sa-si apere interesul sau sa-si sustina punctul de vedere. Ca sa-si dezvolte abilitatile sociale, are nevoie de interactiune cu cei de varsta sa. Lasa-l sa-si faca prieteni, inscrie-l la cluburi sportive sau de dans si trimite-l in tabere.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *