Search for content, post, videos

De ce copiii nascuti prin cezariana sunt mai predispusi la obezitate


Cele mai recente studii arata ca bebelusii nascuti prin cezariana sunt de doua ori mai predispusi la obezitate decat cei care au venit pe lume pe cale naturala.

O cercetare publicata de curand in jurnalul de specialitate Archives of Disease in Childhood arata ca mamele care au ales cezariana ca mod de aducere pe lume al bebelusului isi expun, fara sa intentioneze, micutii riscului de obezitate.

Acesti copii prezinta de doua ori mai multe riscuri sa devina obezi pana la varsta de trei ani, decat cei nascuti vaginal.

La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii din Boston (SUA) care in perioada 1999-2002 au monitorizat peste 1.200 de copii. Oamenii de stiinta au analizat frecventa obezitatii atat in randul micutilor nascuti prin cezariana, cat si a celor nascuti vaginal.

VEZI SI

Cum evitam obezitatea la copii

Rezultatele studiului au indicat o frecventa a obezitatii mai mare cu 15,7% la bebelusii veniti pe lume prin cezariana, comparativ cu 7,5% – in cazul copiiilor nascuti natural, informeaza publicatia The Time.

O bacterie din tractul digestiv ar putea fi vinovata

Oamenii de stiinta din Boston nu au putut indica exact care este cauza aceste predispozitii, dar merg pe varianta alterarii florei bacteriene din tractul digestiv al copiilor, in timpul nasterii artificiale.

Cercetatorii au constatat ca bebelusii venit pe lume prin cezariana prezinta niveluri bacteriene mai mari, mai ales in cazul microorganismului Firmicutes, care influenteaza greutatea corporala. Experimentarile pe animale au arata ca rata obezitatii la acele exemplare care au mai putine bacterii Firmicutes este mult mai mica decat la cele care au tractul digestiv invadat de aceste microorganisme.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *