Search for content, post, videos

Consecintele stilurilor parentale

Urmatoarele lucruri sunt consecinte probabile ale stilurilor parentale percepute in copilarie si concluziile trase. Lucrurile pot sta insa si altfel. Nu este ca un fel de determinism.

 

Intotdeauna alegem cum sa ne purtam, e drept ca nu suntem mereu constienti de alegerea facuta. Autor psihoterapeut Anda Pacurar pentru nou-nascuti.ro

 

Democratic. Ca adult, ajunge sa aiba o atitudine pozitiva, sa vrea sa-si imbunatateasca viata. Vrea sa-i ajute pe ceilalti, sa contribuie. Poate sa conduca dar si sa fie cooperant. In relatiile intime se simte egal cu partenerul. Ofera grija si iubire.

 

Prea liber. Rasfatat, plictisit, fara vointa, fara initiativa. Asteapta de la ceilallti sa-i anticipeze dorintele. Nu-i place sa munceasca, nu persevereaza. Se ataseaza de parteneri indulgenti, incearca sa inspire mila.

 

Prea supus. Este impulsiv, dificil, extravagant, are accese de furie. Este obisnuit sa faca numai cum vrea el, nu se gandeste la ceilalti. Asteapta admiratie pentru eforturi modeste. In cuplu vrea in permanenta ca partenerul sa se ocupe de el.

 

Prea constrangator. Vrea totul sau nimic.Poate face pe seful, e rebel dar poate sa se si supuna, amana mereu. Casatoria e vazuta ca o datorie, relatiile nu-i aduc satisfactii.

 

Perfectionist. Frecvent deprimat. Viata e vazuta ca o lupta fara satisfactii. Nu accepta laude. Se simte superior, poate fi critic si greu de multumit. Trebuie a se intreaca mereu pe sine. In relatie nu e afectuos, cauta mereu partenerul perfect.

 

Citeste continuarea pe bebelu.ro

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *