Search for content, post, videos

Ce ulei alegem: floarea soarelui, masline, in?

Astazi gasim pe rafturile magazinelor o gama larga de ulei pe care o putem folosi la prepararea diferitelor feluri de mancare. Pe langa bine cunoscutul ulei de floarea soarelui merita sa incercam si alte tipuri, astfel incat, nu numai mancarurile noastre vor fi variate, ca si gust, ci si corpul nostru primeste mai multe substante nutritive, ne recomanda prietenii nostri de la www.gatesterapid.ro care ne-au pregatit materialul de mai jos.

 

Uleiurile de gatit sunt obtinute din semintele diferitelor plante cu continut ridicat in ulei. In ceea ce priveste productia, cele mai importante culturi de seminte oleaginoase sunt cele de floarea soarelui, soia, dovleac, rapita, in, iar in zonele tropicale si sub-tropicale: masline, palmier si arahide. Extractia uleiului se efectueaza prin presarea semintelor, restul se extrage din planta pe cale chimica.

 

Uleiurile vegetale de buna calitate, la temperatura camerei sunt clare, transparente, gustul este caracteristic plantelor si practic nu au miros. Uleiul de floarea soarelui este de culoarea galben auriu, uleiul de masline si cel de rapita au nuante mai inchise, spre verde.

 CONTINUAREA PE BEBELU.RO

 

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *