Search for content, post, videos

Ce trebuie sa mananci ca sa alaptezi sanatos

O mama care alapteaza produce in jur de 650 – 750ml lapte pe zi, continand 330mg de calciu per litru. Acest lucru necesita un consum suplimentar de energie de minim 500 calorii pe zi.

De aceea, o dieta echilibrata este la fel de importanta pentru dvs cum este si pentru bebelus. O femeie care nu se hraneste corespunzator poate avea totusi un copil sanatos, dar va fi in detrimentul propriei stari de sanatate. Ce trebuie sa faceti?

Cresteti consumul de apa, ceai de lactatie cu 1l pe zi, asa incat sa beti in jur de 2.5 – 3 litri de lichide zilnic. Mamele care alapteaza au oricum tendinta de a le fi sete mai des, mai ales in timpul sesiunilor de alaptare, deoarece o parte din consumul de apa contribuie la producerea laptelui.

Cresteti consumul caloric zilnic pana la 2500 calorii; puteti chiar manca mai mult daca planuiti sa alaptati pentru o perioada mai mare de trei luni (2800 calorii pe zi). Insa, din nou, fiti atente: multe mame care alapteaza sunt tentate de dulciuri. Opriti-va la alimentele sanatoase! Legumele si cerealele integrale sunt aliatul tau!

Feriti-va de tutun! Nicotina ajunge direct la copil prin lapte. Daca nu va puteti abtine, lasati sa treaca macar 1 ora de la ultima tigara.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *