Search for content, post, videos

Ce sa faci cand ai uitat sa iei pilula?

Pilulele contraceptive trebuiesc luate cu o mare regularitate in asa fel incat sa te fereasca de aparitia unei sarcini nedorite. Lucrurile par sa devina alarmante pentru orice femeie care a uitat sa isi ia pilula intr-o anumita zi.

Specificatiile de acest gen sunt scrise in prospectul de intrebuintare al fiecarui tip de pilule. In prospect sunt trecute informatiile de care are nevoie o femeie atunci cand a uitat sa isi ia pilula contraceptiva, mai exact cum anume sa procedeze in asemenea cazuri.

Potrivit medicilor, o astfel de situatie nu trebuie sa te sperie. Ori de cate ori uiti sa iei pilula ceea ce trebuie sa faci este sa iei urmatoarea pilula si sa reintri in ciclul normal de administrare, potrivit prospectului de folosire sau recomandarilor medicilor. In unele situatii, medicii pot recomanda folosirea prezervativului, ca mijloc de protectie suplimentar, evitand astfel riscul unei sarcini nedorite.

Riscul de a ramane insarcinata intr-un mod neplanificat este mai mare in cazul in care ai uitat sa iei pilula contraceptiva intr-una dintre zilele primei saptamani. Lucrurile sunt ceva mai simple in cazul celei de-a doua saptamana cand ti se va recomanda folosirea prezervativului. In cazul in care ai uitat sa iei pilula in cea de-a treia saptamana de administrare poti opta fie sa opresti medicatia pana la urmatoarea menstruatie, fie sa continui cu restul de pilule ramase neingerate. Sansele de a ramane insarcinata in asemenea cazuri sunt destul de mici, aproape inexistente.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *