Search for content, post, videos

Ce sa faci ca sa ai copii destepti

Un recent studiu realizat cu ajutorul probelor de sange de la peste 2000 de femei, gravide in 20 de saptamani, a conchis ca alimentatia mamei poate influenta cat de destept va fi copilul.

Studiul a fost realizat cu ajutorul probelor de sange, pe cordonul ombilical al copilului dupa nastere si au fost calculate concentratiile acizilor grasi din omega3 si omega 6.

Astfel, luand in considerare ca creierul este compus in proportie de 60% din grasimi, 30% dintre ele fiind de tip DHA si esentiale pentru dezvoltarea proceselor cognitice, de concentrare si de memorare, specialistii au tras concluzia ca alimentatia mamei este direct implicata cand vine vorba de gradul de inteligenta al copilului.

DHA, acidul docosahexaenoic, este unul dintre acizii grasi care se gaseste din abundenta in compozitia pestelui. Mai mult decat atat, pestele este foarte bogat in acizi grasi omega-3 influentand astfel abilitatile de comunicare ale copiluli.

Asadar, concluzia medicilor este ca femeile gravide ar trebui sa consume peste pentru a spori sansele ca viitorul copil sa fie inteligent, avand in vedere ca inca de la varsta de 15 luni se remarca o diferentiere la testele de inteligenta ale copiilor, cele care au consumat peste pe perioada sarcinii avand prunci cu inteligenta mai rapid dezvoltata.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *