Search for content, post, videos

Ce poti sa-i dai copilului in loc de lapte

Nutritionistii recomanda pentru copii 2 pahare cu lapte in fiecare zi. Laptele este bogat in vitamina A (protejeaza pielea si ochii), vitamina D (intareste oasele si dinti) si grupul vitaminelor B. Laptele are, de asemenea, acizi grasi, cum ar fi Omega-3 (benefic pentru sistemul circulator), potasiu (ajuta nervii si muschii), fosfor (ajuta la reconstructia celulelor), magneziu (regleaza sistemul nervos), zinc (ajuta sistemul imunitar). Dar ce face mama al carui copil nu agreeaza laptele sau este alergic la el?

Timp de secole, laptele a fost considerat o componenta de prim rang a dietei zilnice. El contine diverse substante necesare mentinerii starii de sanatate. Cel mai important component este calciul (protejeaza impotriva osteoporozei, amelioreaza simptomelor alergiei, ajuta la scaderea colesterolului), la care se adauga proteinele ​​(necesare pentru a construi celule si tesuturi, si dezvoltarea corespunzatoare a acestora).
Dar nu toata lumea poate si trebuie sa bea lapte. Persoanele care sunt alergice la proteinele din laptele de vaca si consuma acest aliment se pot confrunta cu diaree, varsaturi si eruptii cutanate. Reactia alergica se concentreaza mai ales la copiii de pana in 2 ani. Raspunsul se afla in proteine: cazeina si lactoglobulina, care provoaca reactii puternice ale sistemului imunitar (alergia la laptele trece de multe ori cu varsta). Un alt obstacol in calea consumului de lapte este, de asemenea, intoleranta la lactoza – zaharul care apare in compozitia sa.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *