Search for content, post, videos

Cat este de necesar jocul in primul an de viata?

Primul an de viata este perioada cea mai importanta pentru definirea valorilor, dobandirea spiritului creativ, dezvoltarea imaginatiei, stimularea memoriei si gandirii. Si cum pot fi facute toate aceste lucruri? Simplu – prin joc.

Asadar, in primul an de viata orice copil isi doreste sa interactioneze cu toti cei din jurul sau, fiind curios sa exploreze lumea inconjuratoare, sa afle toate necunoscutele care il inconjoara, sa cerceteze.

Potrivit psihologilor, jocul in primul an de viata este extrem de necesar pentru dezvoltarea psihica si cognitiva a copilului. In acest mod, cei mici dobandesc, in timp, abilitatile de comunicare, interactiune cu semenii. Copiii devin mult mai atenti la lucrurile care ii inconjoara, dau curs imaginatiei si reusesc sa faca o serie intreaga de conexiuni cognitive, stimuland in acest mod memoria si gandirea.

Ce poate fi mai placut decat sa te joci cu puiul tau?! Chiar daca in primul an de viatacopilul este inca destul de mic si nu stie sa comunice foarte multe lucruri, in realitate, parintii trebuie sa se plieze pe nevoile copilului, sa interactioneze permanent cu acestia si sa se bucure de fiecare moment pe care il petrec impreuna. Specialistii recomanda sa ramai in tot acest timp copil alaturi de copilul tau, sa iti transformi imaginatia foarte aproape de varsta copilului, devenindu-i, mai inainte de toate, un bun prieten. In acest mod ii vei intelege nevoile.


loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *