29 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICICat de recomandat este leganatul nou-nascutului?

Cat de recomandat este leganatul nou-nascutului?

Chiar daca nu este o practica recomandata de specialisti, in realitate leganatul nou-nascutului este o tehnica care se efectueaza inca din cele mai vechi timpuri, fiind considerat de catre batrani un mod benefic de linistire rapida a micutului.

Atunci cand nou-nascutul plange ori este suparat si nu poate fi consolat in niciun fel prin intermediul unei alte metode, tot mai multi parinti, bunici ori bone apeleaza la astfel de trucuri populare, asezand micutul pe o perna, leganandu-l pe picioare pana atunci cand acesta adoarme. In ultima perioada, astfel de tehnici de leganat sunt considerate a fi destul de invechite, nou-nascutul beneficiind de acest confort cu ajutorul unor aparaturi performante.

In realitate, medicii specialisti avertizeaza asupra efectelor nefaste ale leganatului nou-nascutului, putand afecta destul de rapid sanatatea mintala a copilului mic. Cu alte cuvinte, prin leganatul nou-nascutului parintii afecteaza cutia craniana a acestuia, producandu-i vatamari ori leziuni destul de greu de remediat. Tocmai de aceea, tot mai multi medici recomanda utilizarea unei alte metode de calmare a nou-nascutului.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, leganatul copilului a reusit sa identifice un adevarat simptom in randul celor mici (sindromul copilului zdruncinat), greu tratabil. Ori de cate ori nou-nascutul este leganat este posibil ca acesta sa manifeste o serie de simptome. Starea de paloare, cefalee, letargie, plansul necontrolat, respiratie greoaie, varsaturi sunt doar cateva dintre cele mai des intalnite reactii ale acestui simptom.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: