Search for content, post, videos

Cat de nocive pot fi jocurile pe calculator in viata oricarui copil?

Unul dintre subiectele care ii framanta din ce in ce mai mult pe parinti este legat de cat de nocive pot fi jocurile pe calculator in viata oricarui copil.

Traim in secolul schimbarilor si a tehnologiilor avansate, asa ca nu mare trebuie sa ne fie mirarea atunci cand ii vedem pe cei mici manuind calculatorul si explorand cele mai complexe jocuri.

Asa se intampla ca tot mai multi dintre cei mici ajung sa isi petreaca o mare parte din timp, folosind calculatorul, lucru nefast pentru propria lor sanatate. Din ce in ce mai multi psihologi avertizeaza asupra nocivitatii acestora, jocurile pe calculator creand un comportament inadecvat copilului. In acest mod, orice copil se va comporta asemenea unui prizonier in fata acestei tehnologii, va refuza sa iasa afara, sa se joace cu ceilalti copii de varsta sa, uneori, parintii confruntandu-se chiar cu refuzul hranei ori a programului de somn. Din punct de vedere medical, sederea constanta in fata calculatorului ii va putea genera probleme la nivelul coloanei vertebrale si ochilor. In plus, rezultatele scolare ar putea fi influentate de numarul orelor petrecute jucandu-se in acest mod.

Potrivit celor mai multi, jocurile pe calculator creaza in mare parte o stare de dependenta, atat pentru copiii mai mari, cat si pentru cei mai mici.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *