Search for content, post, videos

Cand putem sa facem sport dupa nastere?

Mentinerea tonusului muscular si scaparea de kilogramele acumulate in sarcina se poate face prin alimentatie sanatoasa si mult sport.

Imediat dupa nastere, tot mai multe femei se intreaba cand anume pot incepe sa faca sport pentru a se mentine in forma si pentru a ajunge la silueta de dinainte de sarcina. Cu toate acestea, multe femei se intreaba daca acest gen de exercitii fizice influenteaza sau nu recuperarea dupa nastere sau alaptarea.

Potrivit expertilor, sportul dupa nastere poate fi exersat atunci cand proaspata mamica se simte pregatita sa il faca. Cu toate acestea, medicii sunt de parere ca fiecare femeie are nevoie de o durata de minim sase saptamani pentru a se recupera dupa nastere, fiind astfel interzis orice efort pana la vindecarea completa a organismului.

Cu toate acestea, in cazul unei nasteri normale lucrurile pot fi parcurse mult mai usor, sportul putand fi exersat fara prea multe probleme. Lucrurile sunt putin mai complicate in cazul nasterii prin cezariana intrucat sutura peretelui abdominal este inca destul de fragila pentru a permite experimentarea unor exercitii fizice imediat dupa nastere.

Credintele populare sunt de parere ca in timpul alaptarii mama va trebui sa se fereasca de astfel de eforturi, incercand in exclusivitate sa i se dedice bebelusului. Explicatia consta in faptul ca laptele isi schimba din proprietati, gust si calitate in urma exersarii unui sport, daunand sanatatii copilului.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *