Search for content, post, videos

Beneficiile alaptatului la san pentru mama si copil

Tot mai multe proaspete mamici renunta prea repede la hranitul la san al copilului, obiceiul fiind mai des intalnit in tarile dezvoltate sau in curs de dezvoltare decat in cele sarace.

Aceasta practica nu tocmai sanatoase devine din ce in ce mai frecventa si in Romania.

Un studiu al UNICEF atrage, insa, atentia ca hranitul la san are multiple beneficii atat asupra mamei, cat si asupra copilului, scrie LiveScience.

VEZI SI

Cum sa te opresti din alaptat fara dureri

Laptele matern reduce riscul de dezvoltare a alergiilor, de aparitie a racelilor si a gripelor, precum si riscul de infectii la micutul in crestere. Hrana naturala are o impresionanta capacitate de intarire a sistemului imunitar.

Oamenii de stiinta au observat, totodata, ca bebelusii hraniti la san prezinta rate mai mici de infectii la nivelul urechilor, frecventa redusa de aparitie a eczemelor, mai putine infectii respiratorii, risc mai mic de obezitate, de leucemie si de diabet infantil. Copiii care primesc lapte matern mai mult de sase luni de la nastere sunt mult mai putin expusi la riscul de moarte subita.

Insa beneficii se rasfrang si asupra sanatatii mamei. Femeile care alapteaza natural au un risc mai scazut de a dezvolta cancer mamar sau cancer ovarian.

Academia Americana de Pediatrie recomanda alaptarea naturala a bebelusul cel putin sase luni de la nastere. Daca dupa primul semestru de viata mama decide intreruperea hranitului la san, aceasta trebuie sa introduca in alimentatia zilnica a micutului cu suplimente de vitamine si minerale.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *