Search for content, post, videos

Bebelusul de 7 luni

Bebelusul de 6 luni

Schimbarile bebelusului

-Isi poate sustine greutatea cand il tii pe picioruse.

-Poate sa stea in sezut fara sustinere.

-Face primii pasi tinandu-se de mobila.

-Joaca “v-ati ascunselea”.

-Face cu mana cand pleaca cineva.

-Poate sa zica “mama” sau “tata”.

 

Gata de actiune!

Bebelusul este acum constient de forta sa si cum o poate folosi pentru a obtine ceea ce vrea. Odata cu descoperirea capacitatilor sale va veni si dorinta sa de a incepe sa se miste mai mult.

Atentie insa! Unii parinti cumpara premergatoare pentru bebelusi pentru a le oferi posibilitatea de a se deplasa din camera in camera, dar multi doctori nu recomanda acest lucru. Au existat prea multe cazuri de bebelusi care au ajuns la urgente dupa ce au cazut pe scari cu premergatoarele; de asemenea, premergatoarele au accidentat alti copii care se aflau in preajma bebelusului. Unii doctori considera ca folosirea indelungata a premergatorului incetineste dezvoltarea muschilor, asa ca trebuie consultat un medic inainte de a luat decizia daca sa cumperi sau nu un premergator.

Pregateste-te pentru jocul manipularii

Micutul a invatat deja ca orice sunet scoate te face sa vii in fuga la el si sa vezi ce face, iar cand isi ridica manutele stie ca il vei lua in brate. Rezista tentatiei. Urmatoarele sfaturi te vor ajuta sa il inveti cum sa se distreze singur pe perioade scurte de timp:

-Petrece perioade scurte de timp cu micut pe tot parcursul zilei. Citeste-i o carte, joaca-te cu el sau ajuta-l sa construiasca ceva. Fa-l astfel sa inteleaga ca esti disponibila pentru el, dar mai ai si alte lucruri de facut.

-Daca bebelusul devine nemultumit, schimba-i locatia. Pune-l pe o paturica pe jos sau muta-l in alta camera. Asigura-te ca nu este nemultumit deoarece este obosit, ii este foame sau are nevoie de un schimb de scutece. De asemenea, schimba-i period jucariile pe care le are la indemana.

-Arata-i cum sa se joace cu o anumita jucarie, dar nu te aseza langa el si nu-l lua in brate. Dupa o demonstratie scurta, du-te inapoi la treburile tale. Cand esti in preajma lui, canta-i sau vorbeste cu el si explica-i ca si tu ai lucruri de facut.

 

Culoarea ochilor

Uneori, intre 6 si 7 luni, culoare ochilor bebelusului se poate schimba. Pana acum au fost albastri, dar cantitatea de pigment din iris va determina adevarata culoare. Daca nu-si va schimba culoarea ochilor acum, inca mai poate sa o faca pana la varsta de 1 an.

Bebelusul de 8 luni

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *