Search for content, post, videos

Bebelusul de 6 luni

Bebelusul de 5 luni

In aceasta perioada bebelusul isi va dezvolta foarte mult latura sociala, asa ca profita de situatie si prezinta-i mai multe persoane, invata-l sa salute de bun gasit si de ramas bun. De asemenea, micutul va raspunde cand este strigat pe nume.

Schimbarile bebelusului

-Poate sa stea in sezut fara ajutor.

-Poate manca un biscuit.

-Si-a dublat greutatea din momentul nasterii.

-Isi exprima fericirea sau nemultumirea.

-Isi trece jucariile dintr-o mana in alta.

-Si-a descoperit reflexia in oglinda si ii face placere sa converseze cu acest nou prieten.

In aceasta luna vei observa ca micutul si-a perfectionat abilitatea de a-si tine echilibrul in pozitia sezut, asa ca se va intinde singur dupa jucarii fara sa cada. Daca bebelusul este putin plinut, ii va fi mai greu sa isi tina echilibrul, dar nu te impacienta! Unii bebelusi reusesc sa  stea fara sustinere de abia in apropierea varstei de 9 luni.

Exceptand micul disconfort pe care il creeaza dintisorii care incep sa iasa, micutul are energie din plin si este bine dispus. In timp ce incerci sa ii schimbi scutecele sau sa il hranesti, micutul se va agita incontinuu; asta este modul lui de a spune:”Lasa-ma jos, am multe lucruri de facut!”

Joaca in apa va ajuta bebelusul sa-si dezvolte rapid simtul coordonarii, asa ca transforma baia intr-un moment educativ si distractiv in acelasi timp adaugand diverse jucarii pentru apa.

Un alt aspect important al vietii bebelusului de 6 luni este comunicarea. Iti poti ajuta micutul sa-si dezvolte abilitatea de a comunica astfel:

-Intotdeauna vorbeste-i clar si rar.

-Foloseste propozitii scurte si arata-i micutului obiectele despre care vorbesti.

-Repeta sunetele pe care micutul le scoate. Dupa o perioada, modifica usor sunetele si asteapta sa le repete si el.

-Pune accent pe repetitie. Canta-i acelasi cantece si recita-i aceleasi poezii; nu numai ca iti vei distra bebelusul, dar il vei si ajuta sa invete.

-Citeste-i cat mai mult si arata-i cat mai multe poze.

-Poarta „dialoguri” cu bebe si da-i timp sa-ti raspunda in maniera sa.

Bebelusul de 7 luni

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *