Search for content, post, videos

Bebelusul de 5 luni

Bebelusul de 4 luni

In aceasta luna bebelusul va fi mult mai energic si activ pe masura ce isi descopera puterile. Jucariile sale preferate vor fi… degetele de la picioare. Va fi cu adevarat fericit sa constientizeze ca sunt ale lui si va incerca sa le prinda cu manutele si sa le bage in gura.

Schimbarile bebelusului

-Isi tine capul drept cand sta pe sezut.

-Se intinde dupa obiecte.

-Poate sa apuce jucariile.

-Zambeste spontan.

-Imita sunete si gesturi.

-Se intoarce in directia de unde vine vocea ta sau a celor din familie.

-Scoate sunete diferite pentru nevoi diferite.

-Incearca sa iti capteze atentia prin diverse metode.

Simtul de coordonare

Capacitatea micutului de a se intinde dupa obiecte si de a le apuca este un semn ca abilitatile lui de coordonare se desavarsesc. Acum poate chiar sa treaca o jucarie dintr-o manuta in alta. Pentru a ajuta la dezvoltarea acestui talent, incurajeaza bebelusul sa treaca o jucarie pe care o tine intr-o manuta in cealalta in timp ce il imbraci. Odata cu dobandirea acestei abilitati, micutul va capata tendinta de a baga jucariile noi sau alte obiecte in gura. De asemenea, micutul va invata sa impinga departe de el lucrurile care nu ii plac, cum ar fi o lingurita de sirop sau o jucarie urata.

Forta micutului este in crestere, mai ales puterea picioarelor. Cu putin ajutor din partea ta, bebe poate sa-si sustina greutatea corpului stand in picioare pentru perioade scurte de timp. Vei observa de asemenea ca micutul are tendinta sa faca deja primii pasi, desi e inca devreme.

 

Comunicarea

In aceasta luna, micutul va sta mai mult timp treaz, ceea ce inseamna ca va avea nevoie de cat mai multa atentie din partea ta:

-Micutul invata sa comunice mai bine. O sa inceapa sa aiba expresii ale fetei si sunete bazate pe nevoile sale. In curand vei putea sa-ti dai seama daca sunetele pe care le scoate inseamna ca este fericit sau nu, daca ii este foame sau ii e somn etc. Cand micutul vrea atentie, o sa faca orice sa o obtina. Daca razi de fiecare data cand scoate un sunet dragut, bebelusul va invata sa-l repete de fiecare data cand vrea atentie.

-De asemenea, micutul invata sa localizeze locul de unde iti aude vocea. Vorbeste-i din capatul celalalt al camerei si vei vedea ca isi va intoarce capul spre tine. In curand va incepe sa se uite atent la gura ta atunci cand vorbesti.

Bebelusul de 6 luni

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *