Search for content, post, videos

Bebelusul de 11 luni

Bebelusul de 10 luni

Dezvoltarea bebelusului

-Merge tinandu-se de mobila.

-Sta in picioare fara sustinere.

-Bea din pahar.

-Spune „mama” sau „tata”.

-Pronunta si alte cuvinte, cum ar fi „da”.

-Comunica mai mult prin gesturi si cuvinte decat prin plans.

 

Invata-l sa comunice!

-Vorbeste-i. Foloseste cate un singur cuvant pentru a-i descrie obiectele din jur. Cand mergeti la plimbare, numeste fiecare florile sau pasarile pe care le vedeti. Procedeaza la fel si in cazul jucariilor sau hainelor.

-Asculta-l. Micutul va incerca sa comunice cu tine, asa ca incearca sa „prinzi” cuvintele pe care incearca sa le rosteasca si sa i le repeti in varianta corecta pentru a-i arata ca-l intelegi.

-Explica-i noi concepte. Arata-i diverse obiecte si descrie-le ca fiind mari sau mici, pline sau goale etc.

-Numeste culorile. Oricand ai ocazie, numeste si culoarea lucrurilor din jur.

-Invata-l numerele. De asemenea, explica-i si cate obiecte vede, ca de exemplu: „Azi porti doua sosete albastre” sau canta-i diverse cantecele care contin numaratori.

-Citeste-i. O metoda minunata de a te apropia de micutul tau si de a te relaxa in acelasi timp este sa-i citesti. Astfel, ii vei arata lumea minunata a povestilor, cat si cea a cuvintelor.

Cat ai crescut!

Oricat de imposibil pare, bebelusul are deja aproape un an de viata. Au avut loc multe schimbari; nu mai departe de acum ceva timp, bebelusul era foarte mic, iar acum merge si a crescut mult.

Inregistreaza-i in fiecare luna greutatea si inaltimea. In luna a 11-a vei observa ca micutul nu o sa mai creasca atat de repede, iar daca era mai mare decat normal la nastere, acum se va apropia de greutatea si marimea normala.

Bebelusul de 12 luni

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *