Search for content, post, videos

Autism: factorii de mediu, la fel de importanti ca aceia genetici in declansarea tulburarii

Desi cauza autismului ramane necunoscuta, medicii admit ca factorul genetic este foarte important. Cu toate acestea, nu este singurul element crucial din ecuatia acestei tulburari de dezvoltare bizare.

Un nou studiu a scos la iveala faptul ca factorii de mediu sunt mai importanti in declansarea autismului decat s-a crezut initial. Mai mult, s-ar putea ca acestia sa joace un rol la fel de important ca genele.
Joachim Hallmayer, psihiatru la Scoala de Medicina a Universitatii Stanford, impreuna cu o echipa formata din medici specialisti, a ajuns la concluzia ca factorii de mediu sporesc riscul de autism cu 55% (genele doar cu 40%).

In randul factorilor de mediu care au acest rol nefast se numara varsta inaintata a parintilor, greutatea mica a copilului la nastere, sarcini cu gemeni, medicatia consumata in timpul sarcinii precum si poluarea, pesticidele si unii conservanti.
Cresterea dramatica a numarului copiilor care au aceasta tulburare a fost prea brusca pentru a putea fi explicata doar prin gene. Malformatiile genetice nu au loc spontan, fara interventii din afara, de aceea specialistii dau vina pe schimbarile din mediu care influenteaza negativ ADN-ul nostru.
Echipa medicului american a analizat cazurile unor frati gemeni, intre care unul suferea de autism sau de o tulburare din spectrul autist. Gemenii identici au aceeasi configuratie genetica, in timp ce gemenii fraterni sunt la fel de diferiti ca si fratii nascuti la distanta de cativa ani.

Comparand prevalenta autismului in cazul celor doua tipuri de gemeni, oamenii de stiinta au scos la iveala procentul in care factorii de mediu si cei genetici contribuie la aparitia autismului.
Studiul a aratat ca riscul autismului este mai crescut in cazul gemenilor identici. Asta sugereaza ca factorul genetic joaca un rol important in declansarea tulburarii. Cu toate acestea, sansele ca ambii gemeni fraterni sa aiba autism era mult mai mica, ceea ce combate viziunea cum ca doar acesta este responsabil pentru aparitia tulburarii, informeaza Time.com.
Studiul a revelat ca incidenta autismului era mai crescuta in cazul gemenilor, decat in cazul sarcinilor singulare. Acest lucru sugereaza ca factorii de mediu contribuie substantial la aparitia autismului.
CONTINUAREA PE BEBELU.RO

<

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *