Search for content, post, videos

ATENTIE, parinti! Nu lasati copiii sa stea in aceasta pozitie! Cat de periculos este?

Copiii adora sa stea in aceasta pozitie, insa le poate dauna. Probabil ca atunci cand erai copil iti placea sa stai pe jos, cu picioarele in spate, in forma litere „W”.

Aceasta pozitie, numita pozitia „W” este o constanta sursa de discutii intre parinti si doctori. Copiii tind sa stea asa in mod natural, mai ales atunci cand se uita la televizor sau se joaca cu jucarii.

In loc sa ingenuncheze sau sa stea pe vine, isi tin picioarele de o parte si de alta a corpului. Exista multe opinii contrastante cu privire la efectele provocate de statul in aceasta pozitie.

Potrivit doctorului Avni Trivedi grija este justificata, insa problema nu tine doar de aceasta pozitie. Pozitia „W” pune presiune pe incheieturile in curs de dezvoltare ale micutilor.

De asemenea, pozitia pune presiune si pe spate cauzand o arcuire dureroasa.

Totusi nu este doar despre pozitia „W”, Trivedi ne avertizeaza ca statul pe o perioada indelungata poate aplica presiune pe gat, umeri si spate.

Copiii petrec prea mult timp carand ghiozdane grele.
Doctor Pablo Castaneda explica de ce le place copiilor sa stea asa. „Este o pozitie naturala pentru copii, iar majoritatea se opresc cand ajung la o anumita varsta. Daca pozitia „W” a copilului tau este asimetrica poate fi semnul unei boli ascunse”.

Daca ai un copil caruia ii place sa stea in aceasta pozitie, incearca sa-l dezobisnuiesti. Ceva simplu, cum ar fi o perna pe care sa stea, poate face sa renunte la aceasta pozitie.

Parintii ar trebui sa se asigure ca existe un echilibru intre statul jos si joaca afara.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *