Search for content, post, videos

Asa poti alege sexul copilului

Majoritatea viitorilor parinti doresc sa poata influenta intr-un mod sau altul sexul copilului. De-a lungul timpului au aparut cateva metode aproape sigure pentru a influenta acest lucru.

1. Metoda Shettles
Este o imbinare de mituri si date medicale, dar a fost foarte populara, mai ales in Stalele Unite. Poarta numele medicului care a promovat-o – Landrum Shettles. Ideea de la care porneste acesta este ca ovulul feminin are intotdeauna cromozomi X, in timp ce in sperma se gasesc atat cromozomi X, cat si Y. In functie de combinarea lor poate rezulta o fata sau un baiat.

Sfaturile dr. Shettles pentru cupluri nu presupun cunostinte avansate de genetica, ci lucruri practice pe care sa le faci pentru a stimula producerea de lichid seminal purtator de cormozomi X sau Y. In plus, teoria medicului american sustine ca spermatozoizii X traiesc mai mult in mediul uterin, spre deosebire de cei cu cromozomi Y. Acestia sunt, insa, mai rapizi decat fratii lor.

Asa ca, potrivit acestei metode, daca iti doresti o fata, ar trebui sa ai un act sexual cu 2-3 zile inainte de ovulatie, astfel incat spermatozoizii Y sa nu reziste pana la eliberarea ovulului. In cazul in care iti doresti un baiat, atunci sfatul este sa ai contact sexual cat mai aproape de ovulatie.

Metoda insa a fost deseori criticata de geneticieni.

Exista totusi si doua metode stiintifice ce pot fi utilizate pentru alegerea sexului copilului.
2. Prima dintre ele se bazeaza pe aceeasi idee a dr. Shettles. Procedura presupune, insa, inseminare artificiala. Lichidul seminal este analizat si separat, iar inseminarea se face in functie de dorinta. Rata de succes raportata este de aproximativ 80% pentru baieti si 72% pentru fetite.

3. Cealalta metoda presupune fertilizare in vitro si selectarea embrionilor inainte de implantare, in momentul in care se fac si testele pentru a afla daca viitorul copil se va confrunta cu boli genetice grave (Sindromul Down sau hemofilie). Aceasta are o rata de succes de aproape 100%.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *