Search for content, post, videos

Alimente care va pot compromite fertilitatea! Sa le evitati cu orice pret

Stiati ca anumite  legume si fructe va pot afecta sansele de a ramane insarcinate?

S-ar putea să vă gândiți că alimentția bazată pe legume și fructe ar ajuta la șansele de a rămâne însărcinate, dar s-ar putea sa nu fie întotdeauna așa.

Potrivit unui studiu recent, realizat de Mediul si sanatatea reproducerii (EARTH) si publicat de The Jama Network. S-a constatat ca femeile care au consumat mai multe legume si fructe care contineau cantitati mari de reziduuri de pesticide au avut mai putine sanse de a ramane gravide.

Studiu

Studiul a vizat peste 300 de femei si aceste femei au fost rugate sa completeze un chestionar alimentar si apoi au suferit cicluri de tehnologii de reproducere asistata.

Iata ce a dezvaluit studiul:

Femeile care au consumat 2-6 portii zilnice de fructe cu pesticide au avut o probabilitate de 18% mai mica de sarcina clinica, in timp ce o probabilitate de 26% mai mica de nastere viu. Femeile care au consumat mai putin de 1 portie pe zi de legume si fructe cu reziduuri de pesticide au avut cote mai bune.

Riscul de pierdere a sarcinii a fost majorat cu fiecare portie de consum mare de pesticide si legume si fructe. Probabilitatea a fost de 7% pentru primul consum (cel mai mic), 23% pentru cel de-al doilea, 24% pentru al treilea si 34% pentru cel mai inalt, potrivit Medpagetoday.

In timp ce femeile care au consumat 1 portie de legume sau fructe cu reziduuri de pesticide cu un continut scazut de pesticide, in loc de 1 servire cu pesticide, au fost legate de cote de crestere cu 88% mai mari de nastere vii si cote de 79% mai mari de sarcina clinica.

Concluzie:

Autorii studiului au remarcat faptul ca exista o preocupare din ce in ce mai mare cu privire la nivelurile permise de reziduuri de pesticide din alimente. Aceasta preocupare se aplica in special pentru populatiile susceptibile, cum ar fi minorele sau femeile insarcinate.

Autorii au remarcat, de asemenea, ca, in timp ce legumele si fructele reprezinta o parte importanta a unei alimentatii sanatoase, acestea sunt un centru de expunere a reziduurilor de pesticide.

Pesticidele care sunt utilizate in agricultura au produs efecte daunatoare asupra rezultatelor asupra reproducerii, incluzand avortul spontan, scaderea fertilitatii, anomaliile de dezvoltare si nasterea mortala, potrivit autorilor.

Legumele si fructele care contin cantitati mari de reziduuri de pesticide, cunoscute sub denumirea de alimente murdare si care au fost examinate in studiu, au inclus: spanac, capsuni, piersici, ardei verzi, cartofi, prune, fasole de struguri, struguri, pere si mere.

Produsele cu continut scazut de pesticide includ  lime, mazare, fasole, ceapa, avocado, linte, varza si porumb.

Ce puteti manca pentru a va proteja?

Mananca alimente ecologice! De asemenea, trebuie sa cititi etichetele si sa va asigurati ca produsele alimentare nu contin pesticide. In cele din urma, puteti ajunge la oficiali guvernamentali si puteti cere o reglementare sporita privind pesticidele.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *