Search for content, post, videos

Alimentatia potrivita asigura buna dezvoltare a copiilor

Cu siguranta, v-ati dat seama ca intre evolutia pozitiva a copilului si alimentatia oferita acestuia exista o stransa legatura. Imediat dupa ce trece de varsta de 1 an, copilul urca o treapta foarte importanta in dezvoltarea sa.  Comunica mult mai bine cu familia si poate sa isi exprime mult mai bine starile.

Corpul sau invata lucruri de genul: imi place mai mult dulce decat acru, prefer carnea in locul verdeturilor si multe altele.

Iata cum puteti obisnui copilul sa manance sanatos:

Program regulat al fiecarei mese

Evitati prelungirea perioadei de hranire cu biberonul

Nu ii oferiti in exces alimente dulci concentrate intre mesele principale

Nu fortati copilul sa manance

Nu ii oferiti bauturi dulci inainte de culcare deoarece ele favorizeaza aparitia cariilor dentare

Lasati copilul sa aleaga alimentele care ii plac dar aveti grija sa fie o alimentatie echilibrata din punct de vedere nutritiv.

Daca refuza consumarea unui aliment foarte bogat nutritiv, incercati sa i-l administrati sub o alta forma pe care copilul nu o recunoaste.  Un astfel de aliment este oul. Acesta are o mare valoare calorica insa nu sunt indicate formele de ou prajit pentru copii: omleta, ochiuri, jumari. Oul intreg, cu albus si galbenus poate fi consumat de catre copil dupa ce depaseste varsta de 1 an si jumatate. Oul trebuie sa fie de gaina deoarece nu produce toxiinfectii alimentare cum se intampla in cazul oului de rata.

Carnea joca un rol vital in alimentatia copilului. Este de preferat sa consume carne alba, pasare sau peste, si in special fierte. Este mai usor de digerat si contine suficiente proteine.

La varsta de 1-3 ani este interzisa alimentatia bogata in grasimi. Asadar, evitati orice carne impanata cu grasime si orice alte alimente care ar putea pune in dificultate organismul copilului.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *