Search for content, post, videos

Alimentatia mamei da sexul copilului

Oamenii de stiinta britanici de la Colegiul Universitar din Londra au demonstrat ceea ce se banuia de multa vreme si anume ca alimentatia din perioada conceperii influenteaza sexul viitorului copil.

Studiul prin care s-a demonstrat aceasta ipoteza a fost realizat pe cobai carora li s-a inhibat procesul de transportare a glucozei din sange cu ajutorul unui steroid numit dexametason (DEXA).

In cele trei zile de imperechere, celor 20 de femele cobai li s-a administrat apa in care fusese pus steroidul respectiv.

In acelasi timp, un alt grup format din cobai de control a primit apa simpla. Mai tarziu, cercetatorii au observat ca numai 41% din cobaii nascuti de femele care primisera DEXA erau masculi, in comparatie cu 53% din cobaii proveniti din grupul de control.

“Inca nu am reusit sa deslusim modul in care nivelul glucozei din sange influenteaza sexul copilului. Un lucru insa este cert: daca in sange exista mai putina glucoza in perioada conceperii, sansele ca viitorul copil sa fie baiat cresc”, explica Ruth Mace, coordonatorul studiului.

Proteine pentru baieti, dulciuri pentru fete
Cercetatorii le sfatuiesc pe femeile care isi doresc sa aiba baieti sa se abtina de la dulciuri in perioada conceperii si sa-si bazeze dieta pe proteine si indeosebi pe carne de vita (de cel mult doua ori pe saptamana). In schimb, din dieta femeilor care doresc sa aiba o fetita nu ar trebui sa lipseasca dulciurile, legumele, pestele si alimentele sarate.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *