Search for content, post, videos

Alimentatia in sarcina – 4 alimente „cod rosu”

Deoarece cele 9 luni de sarcina sunt foarte importante pentru viitoarea mamica, aceasta trebuie sa urmeze o alimentatie sanatoasa, evitand in felul acesta diferite afectiuni si probleme ce pot afecta atat mama cat si fatul. Iata ce recomanda prietenii nostri de la nou-nascuti.ro pentru gravidute.

 Alimentatia in sarcina trebuie atent suprvegheata. Asta nu inseamna ca viitoarea mamica trebuie sa-si schimbe neaparat obiceiurile alimentare, dar este bine sa-si supravegheze mai atent meniul, pentru a evita aparitia anumitor afectiuni, de obicei inofensive, dar foarte periculoase in timpul sarcinii

Pestele, cu precautie
Este recomandat ca femeile gravide sa limiteze consumul de pesti pradatori (ton, rechin, scrumbie, biban), pentru ca aceste specii sunt adesea contaminate cu metilmercur. Aceasta substanta traverseaza bariera placentara si ajunge direct la fat, iar studii recente au demonstrat ca expunerea la metilmercur a bebelusul in viata intrauterina poate provoca probleme de vedere, de auz, de limbaj si de motricitate.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

 

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *