Search for content, post, videos

Tot ce trebuie sa stii despre consumul de alcool in timpul sarcinii

Majoritatea doctorilor recomanda ca cel mai bine este sa te tii departe de alcool pe toata perioada sarcinii, daca nu macar in primele 3 luni. Sa te imbeti pe timpul sarcinii este foarte periculos pentru bebelusul in dezvoltare. Daca totusi decizi sa consumi alcool, limiteaza-te la un pahar, nu mai mult de doua ori pe saptamana.

 

De ce este alcoolul asa o problema?

Alcoolul este o toxina. Bautura pe care o consumi ajunge rapid la bebelus prin sange si prin placenta, iar alcoolul in exces poate cauza deteriorarea permanenta a celulelor in dezvoltare a micutului. De asemenea, poate duce la probleme ale sarcinii, cum ar fi nastere prematura sau avort spontan.

Alcoolul poate afecta modul in care fata, organele si creierul micutului se dezvolta. Si sistemul nervos poate avea de suferit, ceea ce duce la dificultati de invatare si probleme cu coordonarea si motricitatea care vor afecta bebelusul pe tot parcursul vietii.

 

Care sunt riscurile?

Este stiut faptul ca stadiul sarcinii, cantitatea de alcool si frecventa influenteaza dezvoltarea bebelusului. Alcoolul poate influenta sarcina pe tot parcursul ei, nu numai in primul trimestru. Se poate produce si in etapele finale, cand se dezvolta creierul bebelusului.

   Pot sa beau ocazional?

Cercetatorii nu stiu exact care sunt efectele pe care le are alcoolul baut cu moderatie in primele faze are sarcinii asupra bebelusului. De aceea cel mai bine este sa eviti alcoolul sub orice chip.

Majoritatea doctorilor recomanda sa renunti cu totul la alcool inca din perioada in care incerci sa concepi un copil. Daca totusi ai baut putin alcool inainte de a afla ca esti insarcinata, nu-ti fa griji. Multe femei sunt in situatia asta sau chiar au conceput copii intr-un moment in care erau sub influenta alcoolului, iar bebelusii nu au patit nimic.

   Ce pot sa beau in schimb?

Sa te abtii de la alcool este un lucru simplu, mai ales daca incepi sa nu il mai tolerezi inca din primul stadiu al sarcinii, cum se intampla in majoritatea cazurilor.

Daca totusi simti nevoia sa bei, incearca o bere fara alcool sau un cocktail slab alcoolizat. Daca partenerului tau ii place sa bea o bere dupa serviciu, acasa, roaga-l sa se abtina pentru o perioada. Cere sfatul medicului daca ai sau ai avut o problema cu alcoolul pentru a fi sigura ca nu faci rau bebelusului.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *