Search for content, post, videos

Ai voie sa alergi daca esti insarcinata?


Titlul-intrebare se poate extinde: are voie o femeie insarcinata sa faca orice fel de sport?
Potrivit Colegiului Regal de Obstetrica-Ginecologie din Marea Britanie, raspunsul este DA.

Dilema asupra acestei chestiuni a aparut in presa britanica dupa ce Jenny Wright, o femeie insarcinata in sase luni care a iesit la o alergare usoara in parc, a fost numita vaca egoista de catre o mama care isi plimba copilul in carucior, dar care nu avea nicio problema in a pufai din tigara langa micutul ei.

Marturia unei vaci egoiste

Jenny a marturisit ca, initial, a crezut ca nu a auzit bine, insa auzul nu o inselase. I s-a reprosat ulterior sa isi pune propria vanitate in fata sanatatii copilului inca nenascut.

De cand a inceput sa mi se vada burtica, cam de la a patra luna si un pic de sarcina, nenumatate persoane m-au apostrofat sau s-au uitat urat la mine pentru ca alergam in parc. Dar am incetat sa fac jogging abia la 39 de saptamani pentru ca devenise deja inconfortabil din cauza burtii crescute, a declarat Jenny Wright, pentru publicatia Daily Mail.

 

CITESTE SI

De ce NU trebuie sa tii regim atunci cand ramai insarcinata

Ce ai voie sa mananci cand esti insarcinata

Insa sportul nu este contraindicat in sarcina, potrivit sfaturilor oferite de reprezentantii Colegiului Regal de Obstetrica-Ginecologie din Marea Britanie la care a apelat, insasi, Jenny dupa ce a aflat ca este insarcinata. Ea a vrut sa stie daca poate continua sa faca sport si in timpul sarcinii.

Sportul recomandate in timpul sarcinii

Specialistii in obstetrica-ginecologie recomanda exercitiile fizice pe parcursul celor noua luni de dezvoltare a fatului. Sportul nu dauneaza nici sanatatii mamei, nici sanatatii copilului, activitatea fizica fiind chiar benefica pentru amandoi. Printre tipurile de exercitii fizice recomandate se numara mersul rapid, ciclismul, inotul, dar si formele mai usoare de aerobic, activitatea fizica fiind indicata atata timp cat femeia insarcinata nu resimte disconfort din cauza burticii.

Exemplul viu

Pe langa parerile medicilor specialisti, publicatia britanica a tinut sa precize ca Jenny Wright a nascut natural o fetita perfect sanatoasa la finalul lui aprilie, pentru a veni cu un exemplu concret care sa desfiinteze preconceptiile oamenilor potrivit carora sportul ar dauna fatului.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *