Search for content, post, videos

Ai un copil foarte activ? Iata cum il potolesti

Stai cuminte si nu te mai agita atata! Rostesti des aceste cuvinte copilului tau ? Iata ce poti face ca sa-l calmezi.

Orice copil te poate face din cand in cand sa-ti pierzi cumpatul sau sa-ti doresti sa pleci intr-o vacanta prelungita. Cu atat mai greu iti e ca parinte cand ai un copil care debordeaza de energie, nu sta locului o clipa, determinandu-te sa fii cu ochii pe el nonstop. Iata  cateva sfaturi care te vor ajuta sa-l mai temperezi:

Stabileste o rutina in activitatile zilnice. Copilul trebuie sa stie ca se pregateste de culcare la o anumita ora, ca se spala pe dinti intotdeauna inainte de culcare si ca va fi pedepsit daca se comporta intr-un anumit fel. Rutina il va face sa se simta in siguranta si sa stie cum sa reactioneze in anumite momente.

Copiii activi se plictisesc foarte usor
Iesi cu el la plimbare  sau faceti impreuna cateva exercitii de gimnastica. Facand miscare, va mai pierde din energie, iar sunetul repetitiv al pasilor pe trotuar il va ajuta sa se calmeze. Atingerea e foarte importanta pentru cei mici, mai ales cand sunt agitati.

Maseaza-i usor tamplele, spatele, umerii sau pur si simplu trece-ti mana prin parul lui. Vei vedea ce repede isi va schimba starea de spirit. Seara, inainte de culcare, ii faci  o baie calda cu spuma sau saruri de baie calmante, ca sa-l linistesti si sa-l ajuti sa scape de stresul acumulat peste zi. Copiii hiperactivi se plictisesc usor, au nevoie aproape in permanenta de noi stimuli.

Aduna intr-o cutie diverse jocuri, seturi de carioca si carti colorate, orice ar putea sa-i stimuleze imaginatia. Cand spune ca se plictiseste pune-i cutia magica in fata. Asa il vei tine ocupat pentru o perioada de timp. Inscrie-l la cursuri de dans, arte martiale sau baschet, activitati care-l vor invata sa devina disciplinat. De asemenea, practicand un sport sau o activitate care-i solicita din punct de vedere fizic, isi vor consuma din energia in exces.

 

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *