Search for content, post, videos

Afla aici daca vei fi o mama buna!

Poate ca in momentul de fata iti iei toate precautiile pentru a te asigura ca nu devii mama peste noapte. Cu siguranta insa te intrebi daca ai ceea ce iti trebuie pentru a fi o mama buna.

Cele mai bune mame dispun de cinci trasaturi esentiale. Afla care sunt acestea si incearca sa le cultivi inainte de a face pasul cel mare.

Intuitie puternica

Poti sa-ti dai seama daca cineva este suparat doar din limbajul trupului? Iti dai seama imediat ca o colega este stresata doar din schimbarea expresiei fetei? Pentru ca bebelusii nu isi pot exprima nevoile si sentimentele, vei avea nevoie de astfel de intuitii pentru a-ti da seama daca, cand si de ce sufera. Foloseste-te asadar de intuitie si incearca sa descoperi sentimentele oamenilor inainte de a si le etala verbal. Vei vedea ca acest lucru te va ajuta cand vei fi mama, si vei reusi sa descoperi si cele mai mici indicii.

Abilitatea de a consola

Vrei sa fii o mama buna?Femeile care au grija de barbatii lor si stiu sa-i consilieze atat pe ei cat si prietenii si prietenii din jurul lor, vor stii sa o faca si cu viitorii lor copii. Aceasta este una dintre cele mai importante cinci trasaturi ale unui parinte perfect. Ce trebuie sa faci? Cand partenerul sau orice prieten e la pamant, sufera, e stresat sau are probleme, nu-l intreba pur si simplu daca e OK. Pune-i mana pe umar si vorbeste cu el, incearca sa gasiti solutii impreuna. Crezi ca e greu? Nicidecum.

Calmul

Oricine este supus stresului si in stare sa izbucneasca la un moment dat. Femeile care insa sunt capabile sa-si stapaneasca emotiile inainte de a se enerva, beneficiaza de un atu in plus atunci cand e vremea sa devina mame. Acest lucru conteaza, multe femei care se stapanesc mai greu aruncandu-si frustrarile asupra copilului lor.

Antreneaza-te de aceea in a fi calma. Gandeste-te in perspectiva la tot ceea ce te poate din sarite iar cand chiar se va intampla, angajeaza-te intr-o activitate care te relaxeaza si care iti face placere. Vei vedea ca nu e deloc greu.

Dispozitia de a cere ajutor

Cand o treaba e mult prea grea pentru a fi dusa la bun sfarsit, o mama buna stie sa ceara ajutor, spun specialistii in psihologie. Asadar, daca te simti depasita de situatie, oricare ar fi acea situatie, nu ezita sa ceri ajutorul celor din jur. Nu incerca sa le faci pe toate pentru ca nu vei reusi.

Atitudinea jucausa

Una din trasaturile vitale ale unui bun parinte este capacitatea sa de a se putea integra in lumea copiilor, de a se distra alaturi de ei fara grija de a parea penibil in ochii celorlalti. Mai ales cand sunt mici, ei au nevoie de atentie dar si de joaca. Si ce partener mai bun de joaca pot avea daca nu pe propria lor mama?

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *