Search for content, post, videos

8 metode prin care sa-ti ajuti bebelusul in dezvoltarea motorie

Primul an din viata unui copil este o aventura pentru parinti, care urmaresc cu mare atentie dezvoltarea fizica a celui mic. 

Pentru multi parinti orice evolutie a bebelusului, precum descoperirea mainilor si gustarea lor sau reflexul de apucare sunt adevarate motive de sarbatoare. Iata mai jos 8 metode prin care poti sa-ti ajuti bebelusul in dezvoltarea motorie.

 

  • Atunci cand copilul nu doarme, incearca sa folosesti timpul pentru a va juca impreuna.
  • De cateva ori pe zi aseaza copilul pe burtica si pune-i in fata diverse jucarii colorate. Acest exercitiu intareste muschii si stimuleaza ochii.
  • Chiar daca are numai cateva luni si ai senzatia ca cel mic nu te intelege, totusi vorbeste cu copilul tau. Citeste-i din carticelele de povesti, de preferat din cele in care exista o multime de cuvinte care imita sunete, cum ar fi: fluieratul vantului, sunete de animale etc.
  • Cumpara papusi miniaturale care se baga pe degete si fa diverse miscari cu mainile. O sa vezi ca cel mic iti va urmari cu mare atentie degetele. Imita vocile papusilor, schimba tonul si intonatia.
  • Pune in manuta copilului un obiect caldut. In felul acesta el isi dezvolta dexteritatea si sensibilitatea mainii la stimuli.
  • Incearca sa-i permiti copilului sa atinga lucruri calde, reci, tari, moi, dure, netede. De asemenea, va puteti juca la baita – punand mainile copilului sub jetul de apa.
loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *