Search for content, post, videos

6 motive pentru care bebelusul este deranjat la burtica

Diagnosticarea problemelor digestive este mai dificila la copii din simplu motiv ca ei nu pot spune inca ce ii doare.

Totusi, varsaturile, greata, pofta de mancare diminuata sau absenta, durerile abdominale manifestate prin frecarea picioarelor si neliniste la san, scaunele modificate, de la diaree, scaune semilegate, constipatie si scaune numeroase sunt indicatori demni de luat in seama pentru indigestie sau dispepsie.

Dintre aceste simptome, cele mai frecvente sunt varsaturile si scaunele diareice, dar si durerile abdominale.

In randul cauzelor, cele mai comune sunt de ordin nutritional.

Asadar, iata de ce apar probleme digestive la bebelusi!

1. Alimentatia: cele mai multe dintre simptome sunt cauzate de alimentatia inadecvata. Mama care alapteaza ar trebui sa evite alimente bogate in fibre (varza, fasole, sucuri, cola), deoarece acestea duc la colici manifestati prin dureri abdominale si agitatie. De asemenea, cu toate ca sunt extrem de racoritori in zilele toride trebuie evitati castravetii si pepenele, a atras atentia medicul pediatru Mariana Mihai.

2. Schimbarea formulei de lapte care se face la cererea mamei si la indicatia medicului. Acest proces poate sa favorizeze aparitia tulburarilor de diaree la micutul tau. Acest proces de trecere de la laptele matern la o formula de lapte trebuie sa se faca treptat, combinand in parti egale cele doua tipuri de lapte.

3. Deschiderea unei noi cutii de lapte. Este foarte important sa verifici data de expirare inscriptionata pe ambalaj si cel mai important lucru este sa gusti tu inainte putin din el. Pentru orice eventualitate!

4. Diversificarea alimentatiei. Dupa 6 luni de alaptare, este recomandat sa introduci alimente solide in meniul micutului tau. Insa, trebuie sa fii constienta de faptul ca unele alimente nou introduse (cum ar fi, untul, fructele, iaurturile) pot crea anumite dezechilibre digestive. Cum sa eviti acest pericol? Incepand cu niste cantitati mici: maxim 2 lingurite din alimentul nou introdus. Atentie insa! Iaurtul se introduce de la 8 luni si ca apa de la fantana este contraindicata.

5. Eruptia dentara poate sa constituie o cauza a problemelor digestive care se manifesta cel mai des prin scaune moi. Recomandate sunt alimentele fainoase (de exemplu, orezul) si tratarea acestei probleme cu ajutorul calmantelor pentru burta si dinti.

6. Afectiunile respiratorii cu febra duc la tulburari digestive secundare. Febra duce la diaree, varsaturi si apetit diminuat. Se trateaza afectiunea respiratorie, se tine un regim alimentar fara lapte si fructe pe parcursul a 3 zile si se administreaza antidiareice.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *