Search for content, post, videos

6 lucruri pe care ai jurat ca nu le vei face ca parinte

Iti aduci aminte de momentele in care, la mall sau la cumparaturi, vedeai copii pe care ii considerai „obraznici” si ti-ai jurat ca tu nu vei proceda asa cu copilul tau?

Acum esti parinte! Ai reusit sa-ti tii promisiunea?

Iata 6 lucruri pe care ai jurat ca nu le vei face ca parinte.

  1. Copilul tau nu va tipa

Probabil ca ai judecat multi parinti ca nu stiu sa-si educe copiii si ca ii lasa sa faca ce vor ei. Poate ca nu ti-a convenit cand copilul de la masa vecina a tipat atat de tare incat nu ti-ai putut manca linistit cina la restaurant. Si ti-ai spus: „Copilul meu NU va fi niciodata asa!”.

Acum, ca ai si tu copilul tau, stii cat de tare poate tipa, in public, cand tu i-ai spus ca nu ii vei cumpara  ce isi doreste. Si cu siguranta ca i-ai inteles pe acei parinti epuizati pe care ii credeai nepriceputi intr-ale educatiei copiilor.

  1. Nu vei ceda

Atunci cand nu ai copii ti se pare ca parintii cedeaza mult prea usor in fata celor mici. Acum ca ai si tu copilul tau, stii ca „bataliile” incep de la prima ora a diminetii: „NU, nu poti avea dulciuri la micul dejun”, „NU, nu poti merge dezbracat la gradinita”, „NU, nu poti alerga pe strada”, „NU, nu poti lovi cainele vecinului”, „NU, nu poti manca omida”. Cand ajungi la „Vreau si eu jucarioara asta!”, ti se pare deja o eliberare la care poti spune cu usurinta DA.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *