Search for content, post, videos

3 retete de paste pentru copii

Aproape toata lumea are o poveste din copilarie despre privitul farfuriei cu legume neatinse. In cazul meu era vorba despre mancarea cu mazare. Trebuia sa o mananc pe toata pentru a primi desertul si nu l-am primit niciodata.

Cand am devenit mamica, mi-am spus ca nu voi proceda asa cu copiii mei si acum incerc un meniu variat pe placul lor, retete cu legume sau paste, iar uneori dimineata chiar si soldatei:

1.Paste bologneze pentru copii

Ingrediente

paste
200g carne de vita tocata
6 rosii
1 ceapa mica
1 morcov
1 telina mica
2 linguri ulei de masline
amestec de busuioc si oregano
parmezan ras
sare

Preparare

Ceapa, telina si morcovul se dau prin razatoarea sau se toaca la robot.

Se oparesc rosiile si se curata de pielita. Rosiile decojite se pun in blender si se paseaza.

In uleiul incins intr-o tigaie se adauga ceapa, telina, morcovul si se calesc 3-4 minute la foc mediu pana se inmoaie putin.

Peste sote se adauga carnea de vita, se amesteca bina pana cand carnea capata culoare peste tot. Se condimenteaza cu busuioc si oregano maruntit si putina sare.

Se toarna sosul de rosii ca sa acopere bine carnea (daca este nevoie se poate completa cu apa sau cu o cana de supa de legume) si se fierbe bine, 15 minute.

Intre timp se pun pastele la fiert, se lasa la scurs si se amesteca cu sosul din tigaie inainte de servire. Se presara parmezan ras in farfurie.
Mai multe retete pe eumama.ro.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *