Search for content, post, videos

VIDEO Cum cureti corect pensulele pentru machiaj, ca sa nu te imbolnavesti

Produsele de machiaj au menirea de a ne infrumuseta, nu de a ne imbolnavi. Dar acest lucru se intampla daca avem o igiena proasta a cosmeticelor.

Blocarea porilor cu sebum, cosurile, iritatiile si chiar infectii la nivelul tenului si al ochilor – sunt doar cate dintre riscurile la care ne expunem daca nu avem grija de igiena produselor de machiaj, mai ales a pensulelor de aplicare a acestora.

Mai mult, este necesara o igiena sporita si a mainilor, inclusiv sub unghii, pentru ca altfel riscam sa ne contaminam fata cu bacteriile care zac pe mainile noastre in timpul procesului de machiaj.

Din acest motiv, inainte de a incepe sa ne machiem, trebuie sa ne spalam, mereu, temeinic pe maini. Insa dincolo de aceasta regula de bun simt in igiena, trebuie sa ne igienizam si produsele de machiaj. Dar cum se curata corect pensulele pentru machiaj?

Pensulele pentru machiaj ar trebui curatate ori de cate ori sunt folosite sau cel putin o data pe saptamana. Acestea pot dezvolta bacterii ce pot duce fie la acnee, fie la alte afectiuni ale pielii si nu numai.

Din tutorialul de mai jos invatam cum trebuie sa curatam corect pensulele pentru machiaj pentru a indeparta toata murdaria.

Pentru ca aceasta operatiune sa fie un real succes este de preferabil folosirea unui spray special creat pentru curatarea pensulelor pentru machiaj.

Pentru aceasta avem nevoie de servetele sterile cu care sa stergem dupa folosirea solutiei pentru curatarea pensulelor pentru machiaj, pensulele si cam asta este tot.

Este foarte usor si igienic sa curatam dupa fiecare folosire pensulele pentru machiaj pentru evitarea tuturor afectiunilor ce le pot cauza.

Dar trebuie sa avem grija si la termenul de valabilitate al produselor de machiaj. Aproape orice femeie, daca-si evalueaza trusa de farduri, o sa descopere in ea cel putin un produs expirat. Reinnoieste-ti trusa periodic, iar daca nu ai folosit cateva luni un produs deja cumparat, mai bine il arunci. Si in cazul produselor de machiaj se aplica aceeasi regula ca in cazul obiectelor vestimentare din garderoba: ceea ce nu ai folosit/purtat mai bine de sase luni nici nu vei pune pe tine vreodata.

VIDEO

 

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *